Линдзи Вон: Федерер е един от най-великите спортисти



02-12-2012 18:31 | Искрен Минчев

Една от най-успешните американски скиорки - олимпийската шампионка Линдзи Вон заяви, че се вдъхновява от Роджър Федерер и го смята за един от най-великите спортисти на нашето съвремие.

"Начинът, по който той се бори и доминира в спорта ме вдъхновява. Определено смятам, че той е един от най-великите спортисти за всички времена," смята Вон.

Вон разказва, че се е срещала с много от най-популярните спортисти в света и повечето от тях по нейно мнение се държали арогантно и надменно. За разлика от тях Федерер бил един от най-любезните и приятни хора, с които е общувала.

"Истината е, че най-великите атлети в света не са толкова добри като него. Той наистина иска да бъде модел за поведение и децата могат да се учат от него. Определям го за истински герой и бих искала да бъда като него. Той е отличен модел за подражание на подрастващите," споделя Вон.

Линдзи Вон споделя, че да наблюдаваш Федерер на живо е наистина специално преживяване.

"Имала съм шанса да го гледам как тренира и той е толкова естествен на корта. Има много велики атлети, но има нещо специално в състезател, който прави всичко да изглежда толкова лесно," разкрива американката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини