Рекорден брой състезателки с титли от квалификациите



05-12-2012 11:19 | Станко Димов

Цели четири тенисистки, тръгнали от квалификациите, успяха да спечелят титли през 2012 година в турнирите на WTA. Това се оказа абсолютен рекорд в историята. Струва си да се припомни, че през миналата година нито една от пресявките не успя да спечели състезание.

Германката Мона Бартел първа направи това през сезона в Хобарт. В Австралия тя отстрани четири поставени, включително и водачката в схемата Янина Викмайер, която победи във финалната среща.

Игралата в София на Qatar Airways Tournament of Champions тайванка Сие Су-Уей (на снимката) тръгна от квалификациите в Куала Лумпур, за да спечели първа титла в кариерата. На финала азиатката се справи с №5 Петра Мартич от Хърватия, пише Racketi.com.

Мелани Уден от Съединените щати триумфира на трева в Бирмингам. Позабравената тенисистка от Джорджия започна турнира под №208 в световната ранглиста и така се превърна шампионката с най-ниско класиране в последните пет години.

Холандката Кики Бертенс поднесе голямата изненада в мароканския град Фес. Тя взе титлата при едва второто си участие в основна схема на турнир на WTA.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини