Федерер: Надявам се да играя до Олимпиадата през 2016



06-12-2012 23:04 | Искрен Минчев

Роджър Федерер обяви, че смята да играе по-малко в следващите години. Целта му е да се запази максимално дълго физически. Дългосрочната му цел е да участва на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016-а година.

31-годишният Федерер признава, че през тази година му е било доста трудно, тъй като се е наложило да играе за Купа "Дейвис", а също и на Олимпийските игри в Лондон.

Федерер поясни, че оттук нататък ще се грижи по-внимателно за тялото си и ще внимава много за графика си.

"Надявам се да играя в Рио на Олимпийските игри. Ще се грижа много внимателно за моя график, тяло и съзнание," коментира швейцарецът.

В момента Федерер е в Сао Пауло, където ще участва в демонстративни мачове. Там са още Мария Шарапова, Виктория Азаренка, Серина Уилямс, Каролина Вожняцки, Жо-Вилфред Цонга, Томи Робредо, Томи Хаас и Томас Белучи.

През 2012-а година Федерер изигра 21 турнира - най-много от първата четворка в ранглистата. Новак Джокович участва в 18, Анди Мъри в 20, а Рафаел Надал в 18.

"Достигнах ниво в моя живот, когато мога да определям и избирам къде искам да играя," обясни Федерер.

Според Федерер той има нужда от две титли от Големия шлем и между 5 и 8 титли от останалите турнири, за да се върне като лидер в световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини