Хюит опроверга обвинения за секс тормоз



12-12-2012 08:36 | Мара Калчева

Бившият южноафрикански тенисист, а сега треньор – Боб Хюит направи официално заявление в своя защита. Както е известно, той бе обвинен за секс тормоз на тенисистки и и изключен след това от Световната зала на славата.

„Сю Елън, която ме обвинява в сексуален тормоз, твърди, че ние сме се запознали, когато тя е била на девет години. Но това е невъзможно. Тя дойде в моята академия през 1981 г, когато беше на 12”, казва треньорът през агенция АР.

„Освен това, до 1979 г. аз живеех със семейството си в щата Колорадо и ходех по турнири заедно с Фрю МакМилън. Затова показанията на Сю Елън са минимум неточни”, добавя Хюит.

Майки на няколко ученички на 72-годишния Хюит подадоха през юли искове в съда за неприлично поведение по време на тренировките. Но още по време на следствието ръководството на Световната зала на славата изключи Хюит само на базата на обвинения.

В Залата на славата той беше приет през 1992 г. Като играч Боб Хюит е спечелил 15 турнира от Големия шлем в надпреварите на двойки, а също е играл дълги години за националния отбор на ЮАР в Купа "Дейвис".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини