Димитър Господинов и Дора Рангелова - капитани за Купа „Дейвис” и „Фед къп”



21-12-2012 13:37 | Искрен Минчев

Димитър Господинов и Дора Рангелова ще бъдат капитани на националните отбори по тенис, съответно Купа „Дейвис” и „Фед къп”, реши Управителният съвет на Българската федерация по тенис.

Господинов досега беше помощник на капитана Огнян Илиев, който напусна поста, след като изкачи отбора от Трета във Втора група през май. Първото изпитание за бащата на Григор Димитров ще бъде двубоят срещу Финландия от Втора група на Евро-африканската зона на турнира. Двубоят е от 1 до 3 февруари в столичната зала „София”.

Димитър Господинов вече е бил за кратко начело на България. Той беше капитан в мача срещу Латвия от 10 до 12 юли 2009 година в Пловдив.

„Ще обявя разширения състав за мача с Финландия и своя помощник, след като разговарям с всички момчета”, заяви Господинов, който в момента е в чужбина.

Отборът за „Фед къп” за поредна година ще бъде воден от Дора Рангелова. Националките ще играят в Ейлат, Израел, двубоите си от Първа група на Евро-африканската зона в седмицата, започваща на 4 февруари.

Другите състави в тази група са Австрия, Беларус, Босна и Херцеговина, Великобритания, Хърватия, Грузия, Унгария, Израел, Люксембург, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словения и Турция.

Дни преди началото на турнира се тегли жребий за разпределяне на съставите в четири групи. Победителите в тях играят полуфинал за класиране за плейофите за Световна група II.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини