Давид не успя да се справи с Голиат



29-03-2010 01:20 | Николай Драгиев

 

Рафаел Надал успя да изкопчи победата в битката с Давид Налбандян на Sony Ericsson Open в Маями. Испанецът спечели с 6-7(8), 6-2, 6-2 и логично достигна четвърти кръг след 2 часа и 30 минути борба.

 

Невероятната физика, взимането на важните точки и стръвта за успех бяха ключови в срещата на испанеца с Налбандян, която предложи куп невероятни разигравания от основната линия. В следващата фаза Рафа ще се изправи срещу своя сънародник Давид Ферер, който надви Иво Карлович със 7-6(5), 6-3.

 

"Когато си на корта срещу толкова талантлив играч като Налбандян, няма как да не си уплашен поне малко. Вярно е, че загубих първия сет, но това, че той бе толкова дълъг много ми помогна. Усещах, че във втората част той е много уморен. Започна да прави много грешки и ми стана доста лесно да играя," призна си Рафа.

 

"Няма как да не съм щастлив от играта си в последните два турнира. В момента всеки един мач е много важен за мен. Победите пък винаги ми носят допълнително самочувствие," допълни Надал.

 

В момента Налбандян е 161-и в световната ранглиста, тъй като дълго време се възстановяваше от травма. Надал пък няма титла от 11 месеца насам и в Маями, ще опита да вземе първо отличие за сезона.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини