Рафаел Надал пропуска Australian Open 2013!



28-12-2012 17:24 | Искрен Минчев

Рафаел Надал обяви, че ще пропусне турнирите през януари. Това се отнася и за първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open 2013.

Информацията бе потвърдена лично от директора на турнира Крейг Тайли, който днес е разговарял с него.

Испанецът не е успял да тренира пълноценно заради вирус. Той планира да се завърне на корта през февруари в Акапулко.

"В момента Рафа не е готов да играе на турнир, в който мачовете са във формат 3 от 5 сета," коментира наставникът му Тони Надал.

"Наистина съм тъжен, че няма да играя на Australian Open. Коляното ми е в добро състояние, но стомашен вирус ми пречи да водя нормално подготовка.

"Беше трудно решение и аз съм изключително разочарован да пропусна такъв страхотен турнир. Боли ме, че трябва да чакам нови 12 месеца, преди отново да играя в Австралия," допълни самият Рафаел Надал.

"Желаем всичко най-хубаво на Рафа. Напълно разбираемо е неговото решение предвид обстоятелствата. Той е не просто страхотен играч, но и прекрасен човек. Уверен съм, че ще го видим догодина в Австралия," коментира от своя страна Крейг Тайли.

Заради това, че ще пропусне Откритото първенство на Австралия, Надал ще изпадне от топ 4 на ранглистата за първи път от 2005-а година. Той не е играл вече половин година.

СПОРТНИ СТОКИ ОНЛАЙН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини