8 от Топ 10 в WTA започват сезона в Бризбейн



29-12-2012 15:37 | Станко Димов

Истинско съзвездие ще представлява турнира в Бризбейн, който събира 8 от Топ 10 от състезателките в WTA. В това число на корта ще видим и първите 3 в ранглистата – Виктория Азаренка, Мария Шарапова и Серина Уилямс, които спечелиха всички титли от Големия шлем през 2012-а.

Освен Вика, Маша и Серина, в Бризбейн ще видим още 5 състезателки от челната десетка – Ангелик Кербер, Сара Ерани, Петра Квитова, Саманта Стосър и Каролина Вожняцки.

Квитова пази страхотни спомени от надпреварата, тъй като спечели титлата през 2011-а година. Стосър пък ще се опита да се представи подобаващо пред собствена публика.

„Този турнир е най-добрата подготовка за предстоящия Голям шлем”, коментира местната любимка Стосър. „Целта ми е да изиграя възможно най-много срещи преди битките в Мелбърн. Това обаче няма да бъде никак лесно – турнирът е равностоен и много труден”.

Сам Стосър започва надпреварата с двубой срещу София Арвидсон, която пък видяхме в края на миналия сезон на турнира Qatar Airways Tournament of Champions в София. „Играла съм срещу София няколко пъти и тя винаги ме е затруднявала. Сигурна съм, че няма да ми бъде лесно и сега. Малко е странно, че ще изиграя първия си двубой за сезон 2013 преди самата 2013 да е дошла”, коментира Стосър.

Иначе водачка в схемата в Виктория Азаренка, която започва турнира директно от втори кръг, а още в трети може да се изправи срещу бившата №1 в света Каролина Вожняцки. В тази част на схемата е и Серина Уилямс, с която Вика може да играе само и единствено на полуфинал.

В долната част на схемата също ще бъде горещо. Компания на Мария Шарапова ще правят Квитова, Ерани, Кербер и др.

Турнирът е с повишен награден фонд - $1 милион, като победителката ще прибере $163 000.

 ОСНОВНА СХЕМА В БРИЗБЕЙН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини