Успешен старт за Надал през 2010 г. (+ВИДЕО)



01-01-2010 17:21 | Станко Димов

Рафа Надал не повтори грешката на Федерер и стартира с макар и трудна победа 2010 година. Той надви сънародника си Давид Ферер със 7:6 (3), 6:3 на демонстративен турнир в Абу Даби.


Двамата направиха далеч по-приятен за гледане мач от първия полуфинал. Логично преобладаваха разиграванията от дъното на корта, в които надмощието в големи периоди бе поделено. Така във финалната среща утре Надал ще играе с Робин Сьодерлинг, срещу когото ще може да вземе реванш за двете поредни загуби от него. Победителят взима всичко или иначе казано - целия награден фонд от 250 хиляди долара. В мач за третото място ще се срещнат Федерер и Ферер.

Рафа спечели първата част със 7:6, но надали се гордее с този си успех. През цялото време той едвам удържаше атаките на напористия Ферер и по чудо не загуби сета още преди тайбрека. Той спаси 5 възможности за пробив като на своята сметка не получи нито една такава. В решителния дълъг гейм обаче Рафа показа класа и много майсторски излъга Ферер със 7 на 3 точки.

Като голям шампион Надал се възползва от психологическо предимство и много бързо поведе с 3:0 във втория сет. Сърцатият Ферер не се предаде, но силите му стигнаха само до достойно поражение - 6:3.

 

"Много съм щастлив да бъда в Абу Даби за поредна година. Тук е страхотно и е най-добрият начин да се подготвя за Австралия. Вече съм добре. Миналата година имах няколко контузии. Ясно е, че не мога да бъда на 100% през цялото време. В началото на миналата година направих най-добрите няколко месеца в кариерата си и се надявам това да се повтори сега", коментира Рафа веднага след края на мача.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини