Винъс Уилямс дебютира с победа на "Хопман Къп"



Винъс Уилямс дебютира с победа на "Хопман Къп"
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
30-12-2012 15:48 | Станко Димов

Шесткратният шампион САЩ се наложи с 2:1 победи над Южна в мач от втория кръг в група "Б" на първенството за смесени отбори "Хопман Къп".

Винъс Уилямс, която дебютира в надпреварата на 32-годишна възраст, даде аванс на американците след успеха в женския сингъл с 4:6, 6:2, 6:3 над Шанел Шийпърс. Това беше първи мач за Уилямс от средата на октомври, когато тя спечели титлата в Люксембург.

„Миналата година бе много успешна за мен. Спечели турнирна титла, а освен това грабнах и златен олимпийски медал. Тази година голямата ми цел ще бъде да достигам възможно най-далеч в турнирите”, коментира Винъс Уилямс.

Кевин Андерсън върна надеждите на РЮА, след като се справи в мъжкия сингъл със 7:6 (0), 7:6 (5) с Джон Иснър, който е шампион от "Хопман Къп" през 2011 година с партньорка Бетани Матек-Сандс.

В решаващия мач на двойки поставените под номер 2 Уилямс и Иснър се наложиха над Андерсън и Шийпърс с 6:3, 6:2 и стартираха с победа в надпреварата. За Южна Африка пък това е второ поражение след 1:2 срещу Испания вчера.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини