Родик продължава да гази в Маями



Родик  продължава да гази в Маями
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-03-2010 10:40 | Станко Димов

Най-добрият американски тенисист Анди Родик се класира за 4-ия кръг на турнира Sony Ericsson Open в Маями. Родик размаза с 6-2, 6-1 плахия украинец Сергей Стаховски в мач, продължил едва 55 минути.

 

И в тази среща основното оръжие на Родик бе началният му удар. Американецът е един от малкото играчи, който все още не е пробит от началото на турнира.

 

Късно снощи украинецът имаше 3 възможности да го стори, но се провали. Подобно бе положението и в предишния кръг, когато шампионът от US Open надви Игор Андреев (6-4, 6-4).

 

"Стоях добре на корта. Събраха ми се доста мачове поред и мускулите ми реагират на това. Има дни, в които просто всичко, което искаш на корта се получава", каза след двубоя Родик.

 

Следващият съперник на Родик в слънчев Маями ще бъде германецът Бенямин Бекер, който стигна до пълен обрат в мача си с Томи Робредо. До момента двамата са се срещали общо 3 пъти, като германецът не е успял нито веднъж да пробие Родик.

 

Ако прескочи и тази фаза, Родик ще спори за място на четвъртфинал с победителя от мача Томас Белучи (Бразилия) - Николас Алмагро (Испания).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини