Серина: Играя може би най-добрия си тенис



07-01-2013 13:24 | Николай Драганов

Световната №3 Серина Уилямс обяви, че в момента играе може би най-добрия тенис в своята кариера. Американката е спечелила 35 от последните се 36 мача, като за последно загуби на четвъртфинал в Синсинати от Ангелик Кербер.

 

След „Ролан Гарос” 2012, където Серина изненадващо загуби в първи кръг, по-малката от сестрите Уилямс триумфира на „Уимбълдън”, на Олимпийските игри, на Откритото първенство на САЩ и в заключителния турнир на най-добрите 8 тенисистки през годината.

 

След няколко дни Серина ще се опита да спечели шестата си титла от Откритото първенство на Австралия. Тя е шампионка от Мелбърн 2003, 2005, 2007, 2009 и 2010-та година.

 

„Наблюдавам доста стари мачове в YouTube и чувствам, че в момента играя на едно от най-високите нива на своя тенис”, заяви 31-годишната Серина.

 

„Все пак усещам, че има какво да подобря и се старая да го сторя. Винаги съм мислела, че мога да играя и по-добре.

 

„В последно време се старая да работя върху своята психика и да бъда по-спокойна и уравновесена на корта. Чувствам се далеч по-добре, когато съм спокойна.”

 

„Когато влагам прекалено много емоции, както например в Париж, когато бях като луда и загубих в първи кръг от Виржини Разано видяхте, че нещата не се развиват добре за мен.”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини