Джокович вижда потенциал за титла от Големия шлем при Григор



12-01-2013 13:47 | Искрен Минчев

Световният номер 1 Новак Джокович изрази мнение, че доминацията на първите четирима в световната ранглиста на турнирите от Големия шлем е възможно да бъде прекъсната на Australian Open.

Той отличи група от тенисисти, които имат нужните качества да сторят това, а сред тях сърбинът включи и българина Григор Димитров.

"Много е трудно да се предвиди какво ще се случи. Това е индивидуален спорт и всичко зависи от теб. Малките детайли се оказват решителни в дългосрочен план," смята Джокович.

От 2005-а година единствено Хуан Мартин дел Потро успя да наруши доминацията на Джокович, Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри в турнирите от Големия шлем. Според сърбина занапред подобна възможност имат още няколко състезатели.

"Не бих отписал играчи като Дел Потро, Цонга, Ферер, Бердих и всички в топ 10. А също така и някои млади играчи като Томич, Димитров, Раонич," прогнозира Джокович.

Самият Джокович стартира тазгодишния турнир срещу французина Пол-Анри Матио. Той ще се опита да грабне своята четвърта титла в Мелбърн и по този начин да се изравни с Роджър Федерер и Андре Агаси.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини