Винъс обърна Хантухова за 10-и път



30-03-2010 04:00 | Николай Драгиев

 

Използващата пореден невероятен екип от своята модна линия Винъс Уилямс едва не си стегна куфара в Маями. Американката победи неочаквано трудно словачката Даниела Хантухова с 1:6, 7:5, 6:4. Трикратната шампионка от Sony Ericsson Open напълно комплексира Хантухова като я разби за 10-и път от 10 срещи.

 

В момента Уилямс се опитва да постигне своеобразен хеттрик. Тя спечели предишните два турнира, на които участва в Дубай и Акапулко. Хантухова обаче направи каквото и бе по силите, за да я затрудни. Тя дръпна с 6:1 и 2:0, когато голямата шампионка най-после успя да се вдигне и да заиграе както може.

 

Бившата номер взе 7 от следващите 10 гейма и предреши всичко в своя полза. Нейното най-силно оръжие - сервисът бе на ниво в края на срещата. При един от тях тя дори удари Хантухова, но все пак не успя да я контузи.

 

"Не бях играла с нея от доста време. Напреднала е доста. Естествено, че ми се иска да печеля по-убедително, но и така става. Трябва да похваля Даниела, тъй като тя намираше сили да върне всичко, което и предлагах. Наложи се да играя на върха на възможностите си. В края обаче заиграх на страхотно ниво и заслужено спечелих," обясни Уилямс.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини