Шарапова вече има „Кариерен шлем” и от „двойни лешници” (видео)



14-01-2013 10:19 | Станко Димов

Мария Шарапова вече може да се похвали с „Кариерен шлем” от „двойни лешници”. Както е известно рано тази сутрин рускинята се наложи с 6:0, 6:0 над Олга Пучкова, като по този начин вече е печелила двубой от основната схема без да загуби гейм във всеки един от турнирите от Големия шлем.

„Не се бяхме срещали преди днес и нямах представа какво да очаквам. Това беше един от онези двубои, в които не мислиш за играта на противника, а за твоята. В началото имаше няколко оспорвани гейма, които успях да спечеля. След това всичко се нареди значително по-лесно за мен”, коментира Шарапова на пресконференцията след побоя над сънародничката си.

„Щастлива съм от победата, резултатът не е от такова значение. Щях да бъда щастлива и ако бях спечелила със 7:6 в третия сет. Важен е успехът, а не резултатът”, философски анализира рускинята.

Запитана какво мисли за евентуалния си двубой с Винъс Уилямс в трети кръг, Шарапова бе красноречива: „Запозната съм с основната схема, благодаря ви”.

В интерес на истината опитната американка започна по сходен начин участието си в Мелбърн. По-голямата от сестрите Уилямс записа победа с 6:1, 6:0 над Галина Воскобоева (Казахстан).

Винъс и Шарапова наистина могат да се срещнат в трети кръг, но за тази цел двете ще трябва да прескочат и следващите си препятствие – Шарапова трябва да победи Мисаки Дой (Япония), а Уилямс да се справи с Ализе Корне (Франция).

AUSTRALIAN OPEN ДЕН I В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини