Мъри: Все още съм нервен преди мач



15-01-2013 11:43 | Николай Драганов

Шампионът от Откритото първенство на САЩ Анди Мъри, който спечели първия си трофей от турнир от Големия шлем в Ню Йорк, днес започна с победа на Australian Open, надигравайки Робин Хаасе с категоричното 6-3, 6-1, 6-3.

След двубоя британецът сподели, че все още е нервен, преди да излезе на корта за подобен двубой, но е щастлив от начина, по който е играл и резултата от мача.

"Едно добро начало. Условията бяха доста различни от тези в последните 4-5 дни. Кортът се държеше различно, стори ми се по-жив, раздвижен."

"Мисля обаче, че си свърших добре работата - диктувах темпото от самото начало на разиграванията и не предоставях много възможности. Започнах добре годината в Бризбейн, но на турнир от Големия шлем винаги е трудно. Трябва да се фокусираш максимално добре, да ограничиш глупавите грешки. Днес се справих добре."

"Хубаво е да започнеш този турнир с такава победа. Разбира се, че бях нервен. Не мисля, че има играч, в когото да няма нерви. Но нервите могат да бъдат и нещо добро. Ако не си нервен, значи не искаш победата достатъчно."

AUSTRALIAN OPEN - ДЕН II В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини