Рафаел Надал се завръща на корта в Бразилия



Рафаел Надал се завръща на корта в Бразилия
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-01-2013 13:35 | Станко Димов

Световният №4 Рафаел Надал ще участва в турнира Brazil Open в началото на февруари, съобщиха организаторите. Очаква се именно в Сао Пауло испанецът да направи дългоочакваното си завръщане на корта.

Турнирът в Бразилия е от категорията АТР 250 и се провежда на любимата за Надал настилка – клей. През последните две години шампион в надпреварата стана друг испанец – Николас Алмагро.

Любопитното е, че за последно Надал участва в Бразилия през 2005-а година, когато е едва на 18 години. Крехката възраст обаче не му попречи тогава да спечели трофея.

Както е известно Рафаел Надал не е играл от Уимбълдън миналата година, когато получи поредните си проблеми в колената. В навечерието на новата година Матадора пътува за Абу Даби, където трябваше да се състои и завръщането му на корта.

В последния момент обаче Рафа се оплака от стомашен вирус, заради който не само отказа демонстративния турнир в Абу Даби, но и Откритото първенство на Австралия, което се провежда в момента.

След Brazil Open, който ще се проведе в периода 11-17 февруари, Надал би трябвало да участва и на друг турнир на клей в Латинска Америка - Abierto Mexicano Telcel в Акапулко.

След това испанецът е планирал участие на двата „Мастърс 1000” турнира в Индиън Уелс и Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини