Домакините останаха без представител при дамите



16-01-2013 09:15 | Станко Димов

Австралия остана без представител в схемата при дамите на местния Открит шампионат. При това още във втори кръг! Последната оцеляла австралийка – Саманта Стосър, отпадна мека казано по драматичен начин, след като на два пъти сервираше за успех и място в трети кръг.

Стосър се изправи срещу Цзе Чжън и отстъпи първия сет с 4:6, но след това направи впечатляващ обрат. Австралийката взе втората част с 6:1 и водеше с 5:2 и сервис на своя страна в третия сет. И от тук се случи немислимото. След като бе записала едва 3 гейма на сметката си в последните 2 сета, китайката Цзе Чжън направи запомняща се серия от 5 поредни гейма и заслужи място в трети кръг.

Важно е да се отбележи, че в двата случая, в които сервираше за мача, Стосър не приличаше на себе си и падна жертва на напрежението от евентуален провал, който в крайна сметка се случи. Нещо повече, при 5:6 австралийката сдаде окончателно двубоя, приключвайки с двойна грешка!

По този начин Стосър затвърди тезата, че отпада от Australian Open винаги, когато загуби първия сет. За последно Сам излезе победител в подобен сценарий преди точно 10 години.

"Не знам какво се случи, сервирах за мача, а започнах много лесно да бъркам. Топките ми започнаха да излизат в аут една след друга. Не знам, може би бях и малко уморена. Жалко е, че лятото приключи толкова бързо за мен", коментира Сам след двубоя.

В трети кръг Цзе Чжън ще се изправи срещу Юлия Гьоргес, която в същото време се наложи 6:3, 6:2 над Ромина Опранди, която пък на старта победи нашата Цветана Пиронкова.

НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ ОТ ДЕНЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини