Федерер готов за сблъсък с Надал (+ видео)



30-03-2010 11:39 | Станко Димов

Световният номер 1 Роджър Федерер не остана особено впечатлен от победата си след два тайбрека над Флорен Сера. Швейцарецът призна след мача, че все още е далеч от оптималната си форма, която демонстрираше в началото на годината. Федерер е категоричен, че ще бъде много забавно, ако се изправи срещу Рафа Надал тази седмица в Маями.

 

"Най-важното на този етап бе да спечеля мача и да се класирам за следващата фаза. Резултатът не е от значение. Радвам се, че спечелих и двата тайбрека, защото това не се случва всеки ден. Определено има какво да подобрявам от представянето си. Сера се представи много силно днес и се радвам, че продължавам напред", сподели Федерер след мача.

 

Относно сензационните загуби на Джокович и Мъри още на старта на турнира, Роджър сподели: "Винаги съм казвал, че всеки трябва разумно да направи програмата си за сезона. Не можем да играем всяка седмица, дори и да искаме, понякога физически не е възможно", каза швейцарецът.

 

"Когато мачовете отидат в трети сет всичко може да се случи. Вижте какво стана с мен преди седмица в Индиън Уелс. Имах точка да затворя мача, а 5 минути по-късно резултатът в сетовете бе изравнен и всичко започна наново (б.р. Федерер говори за мача си с Багдатис, след който напусна турнира)".

 

Федерер призна, че очаква с нетърпение нов сблъсък с Рафа Надал. "Разбира се, че искам отново да играем. Винаги е забавно, когато двамата се изправим на корта.

 

Мисля, че тези мачове са от голямо значение за нашия спорт. Кога ще играем отново двамата ли? Не знам, може да е още тук, или другата седмица, или след месец.... В момента той не е номер 2, което ни дава шанс да играем в по-ранна фаза на турнирите". 





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини