Росол: Надал беше на 100% здрав на Уимбълдън



16-01-2013 19:13 | Станко Димов

Лукаш Росол е последният, който е играл срещу Рафаел Надал. Двамата се изправиха в двубой от втори кръг на Уимбълдън, а очаквано или не победата отиде на сметката на Росол, който тогава бе №100 в ранглистата на АТР.

Както е известно след този двубой Надал не е играл, като причината за това бяха първо контузии в колената, след това и вирусно заболяване.

На няколко пъти до момента Надал е признавал, че е участвал на Уимбълдън с контузия, което определя като сериозна грешка. Нещо повече – Рафа обяви, че е почувствал болки в коляното още по време на „Ролан Гарос”.

Лукаш Росол обаче е на друго мнение. Според него Надал е бил на 100% здрав на Уимбълдън, но нещо с него се е случило след това.

„Не мисля, че той беше контузен. Според мен той беше 100% здрав на Уимбълдън, особено в деня, в който играх срещу него. Нещо обаче се случи след това. Няма какво да лъжа, на мен лично Надал не ми липсва”, коментира Росол.

Наскоро подобно мнение изказа и Николай Давиденко, който в прав текст призна, че от отсъствието на Матадора губят само феновете и че Надал не липсва на никой от играчите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини