Серина Уилямс с лека победа, въпреки болките в глезена



Серина Уилямс с лека победа, въпреки болките в глезена
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-01-2013 08:28 | Станко Димов

Всички страхове, че Серина Уилямс може да не продължи участието си в Australian Open заради контузия в глезена, се изпариха във въздуха в четвъртък. 5-кратната шампионка в турнира се класира за трети кръг, след като се наложи с изразителното 6:2, 6:0 над испанката Гарбине Мугуруса.

„Чувствам се по-добре. През последните часове направи всичко, което бе по силите ми, за да изляза на корта”, сподели Серина Уилямс след двубоя.

Двубоят продължи малко повече от час, а американката приключи с 10 аса на сметката си.

„Не знам какво ще се случи в до следващия ми мач. Надявам се положението с глезена да е добро и да мога да играя. Ще се опитам да запиша повече печеливши удари, може би ще ми помогне да превъзмогна болката по-бързо”, каза с усмивка на лице Уилямс, която не пропусна възможността да похвали и младата си испанска опонентка Мугуруса.”Доста хляб има в това момиче. Мисля, че я очаква светло бъдеще”.

В интерес на истината двата гейма, които загуби днес са единствените, които американската е загубила от началото на турнира. В трети кръг Уилямс ще се изправи срещу друга млада и просперираща състезателка – Аюми Морита.

Японката също не загуби много време на корта и се наложи със същия резултат – 6:2, 6:0 над тийнейджърката от Германия Аника Бек.

ДЕН IV НА AUSTRALIAN OPEN В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини