Анди Мъри се справи с Жоао Соуса и жегата в Мелбърн



17-01-2013 09:02 | Станко Димов

Поставеният под №3 в основната схема Анди Мъри се класира за трети кръг на Australian Open, след като се наложи изразително над португалеца Жоао Соуса – 6:2, 6:2, 6:4. Двубоят между двамата продължи час и 40 минути и се игра при 39 градуса температура на въздуха, а шотландецът се отчете с 14 аса.

„Радостното е, че успях да приключа двубоя в 3 сета, защото наистина е много изтощително да се играе при подобни условия”, каза в интервюто на корта Мъри.

„Много, много трудно е да се концентрираш върху играта си, когато си на корта при такава жега. Трудно е да напипаш ритъма си”, оплака се още олимпийският шампион.

В трети кръг Анди Мъри ще срещне Рикардас Беранкис. Литовецът започна участието си в турнира от квалификациите, а в основната схема записа победи над Серхий Стаховски и Флориан Майер. Особено убедителен Беранкис бе срещу германеца – 6:2, 6:3, 6:1.

Мъри отлично познава качествата на Беранкис, тъй като двамата често тренират заедно. За последно това се случи преди няколко дни на турнира в Бризбейн.

„Той играе много добре. Не е сред най-високите тенисисти, но умее да удря топката много добре от дъното на корта”, коментира Мъри.

Четвъртият ден беше успешен и за Жо-Вилфред Цонга, който се разправи 6:3, 7:6, 6:3 срещу Го Соеда (Япония). В трети кръг Цонга ще играе с Блаж Кавчич (Словения).

ДЕН IV НА AUSTRALIAN OPEN В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини