Кимико Дате-Крум продължава без загубен сет!



17-01-2013 09:44 | Станко Димов

Кимико Дате-Крум достигна с лекота до трети кръг на Откритото първенство на Австралия. След като на старта прегази с 6:2, 6:0 Надя Петрова и записа първата си победа в основна схема в Мелбърн от 1996-а година насам, японката се справи и с второто препятствие по пътя си – Шахар Пеер. Този път резултатът бе 6:2, 7:5 в полза на азиатката.

„През втория сет изживях мини-криза в играта си. Водех с 3:0 гейма, но след това нещо се случи. Тялото ми беше подложено на изключително напрежение. Чувствах, че не мога да се движа добре по корта. Радвам се, че в крайна сметка успях да намеря начин да победя”, коментира след успеха Дате-Крум.

Японката е полуфиналистка в турнира от 1994-а година, когато е спряна от бъдещата шампионка Щефи Граф. Германката отдавна е окачила ракетата на стената и се е отдала на семейство, но за разлика от нея и от повечето спортисти в света 42-годишната Дате-Крум продължава да се състезава.

В трети кръг японката, която започва да се превръща в любимка на публиката, ще се изправи срещу Бояна Йовановски (Сърбия) или Луцие Шафаржова (Чехия, №17).

ДЕН IV НА AUSTRALIAN OPEN В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини