ВИДЕО: Вожняцки с открит урок срещу тийнейджърка



17-01-2013 10:37 | Станко Димов

Каролина Вожняцки достигна до трети кръг на Откритото първенство на Австралия, след като записа победа 6:1, 6:4 над тийнейджърката Донна Векин от Хърватия.

16-годишната състезателка демонстрира, че притежава сериозен потенциал, но също така, че трябва да извърви дълъг път, за да стигне нивото на именитата си опонентка.
Без да се напряга особено, Вожняцки взе своето от двубоя, в който се отчете с 13 печеливши удара и 15 непредизвикани грешки.

Вожняцки достигна до полуфинал на Australian Open през 2011, когато отстъпи след 3 сета и изпуснат мачбол пред Ли На. И тази година датчанката мечтае за дългоочаквания пробив в турнир от Големия шлем, макар и да не започна по особено впечатляващ начин сезона, регистрирайки ранни загуби в Бризбейн и Сидни.

Вожняцки, която достигна до четвъртфинал в турнира миналия сезон, ще срещне Лесия Цуренко в трети кръг. Датчанката попадна в една част на схемата с шампионката от миналата година и световна №1 Виктория Азаренка, като двете могат да се изправят една срещу друга на четвъртфинал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини