Двама дебютанти в четвърти кръг в Мелбърн



18-01-2013 10:23 | Станко Димов

Сърбинът Янко Типсаревич се класира за първи път в кариерата си за четвърти кръг на Australian Open. Това стана факт, след като Типси се наложи в 5 сета над Жулиен Бенето (Франция) – 3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 6:3.

Любопитното е, че първите 3 двубоя на Типсаревич в Мелбърн бяха всичко друго, но не и лесни. Още на старта поставеният под №8 в схемата се изправи срещу местния любимец Лейтън Хюит и успя да вземе чиста победа, но за нея трябваше да се бори близо 3 часа.

Във втори кръг на Типсаревич му се наложи да играе четири часа и цели 5 сета, преди да отстрани Лукаш Лацко. Сценарият се повтори с пълни сили и днес, като в един момент сърбинът изоставаше с 1:2 сета от Бенето, който на старта на турнира отстрани нашия Григор Димитров.

В четвърти кръг (осминафинал) Типсаревич ще се изправи срещу поставения под №10 в схемата Николас Алмагро. Испанецът успя да пречупи едно от откритията в АТР през последните месеци Йежи Янович (Полша) – 7:6, 7:6, 6:1.

В четвърти кръг в Мелбърн за първи път в кариерата си ще играе и Кевин Андерсън. Южноафриканският тенисист се наложи драматично над Фернандо Вердаско с 4:6, 6:3, 4:6, 7:6, 6:2. Любопитното е, че испанецът отпада в Мелбърн след 5-сетов трилър за 4-и път в последните 5 години.

В спор за място на четвъртфинал Андерсън ще срещне победителя от двубоя Томаш Бердих – Юрген Мелцер.

НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ ОТ ДЕН V НА AUSTRALIAN OPEN

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини