Шарапова призна: Бях притеснена преди турнира



18-01-2013 15:34 | Станко Димов

Мария Шарапова победи изразително Винъс Уилямс и се класира за четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия. Ето какво каза рускинята след срещата.

„Преди двубоя знаех, че трябва да запазя концентрация и да внимавам през цялото време на корта, защото много добре знам какво може Винъс. Няма значение коя е сред поставените или къде се намира в ранглистата. Тя е там. Тя е достатъчно опитна и знае как да играе, без значение дали говорим за трети кръг, четвъртфинал или финал”, коментира Шарапова.

„В двубоя ни днес нямаше никакви изненади. Все пак не сме състезателки, които са се разузнавали чрез видео-записи. Достатъчно двубои сме изиграли, познаваме се отлично. Гледала съм я как играе дори преди да започне кариерата ми”, припомни Маша.

„Честно казано бях малко притеснена преди старта на турнира, защото не бях изиграла нито един двубой, нито един истински, официален мач. Не е лесно да се пуснеш в Големя шлем, след като не си играл 2 месеца тенис”, каза Шарапова.

„Няма обаче от какво да се оплаквам. В първите 3 кръга нещата се развиват отлично за мен. Доволна съм от формата си. Винаги обаче има какво да се подобри и какво да се желае още”, коментира рускинята.

В заключение Маша допълни, че целта й е не само да се класира за четвъртфинал, но да стигне възможно най-далеч в турнира.

НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ ОТ ДЕН V НА AUSTRALIAN OPEN

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини