Серина Уилямс продължава по план в Мелбърн



19-01-2013 08:19 | Станко Димов

Серина Уилямс се класира за четвърти кръг на Откритото първенство на Австралия. 5-кратната шампионка в турнира се наложи с 6:1, 6:3 над младата азиатка Аюми Морита в двубой, който продължи 66 минути.

Американката спечели лесно първата част, но имаше известни затруднения в началото на втората, когато допусна изоставане с 0:3 гейма. Уилямс обаче бързо се върна в час и след серия от 6 поредни гейма си осигури победата и място във втората седмица на турнира.

„Чувствам се добре. Доволна съм от днешния си двубой, защото успях да запазя концентрация. Моята съперчника игра много добре, което бе добър тест за мен”, коментира Серина след двубоя.

В спор за място на четвъртфинал американката ще премери сили с Мария Кириленко, която в същото време се наложи със 7:6, 6:3 над Янина Викмайер.

Серина побърза да успокои феновете си и заяви, че коляното й се подобрява с всеки изминал ден. „Болката намалява, подобрявам се с всеки ден. Ситуацията обаче е деликатна и гледам да внимавам”.

Относно предстоящия си двубой с Мария Кириленко, американката каза следното: „През последните 16-18 месеца тя намери постоянството в играта си. Моята цел ще бъде проста – да бъда готова за двубоя срещу нея”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини