Изненада: Французин би шута на Хуан Мартин дел Потро



19-01-2013 08:36 | Станко Димов

Първата голяма сензация в схемата при мъжете на Australian Open е факт. Непоставеният французин Жереми Шарди изхвърли от надпреварата един от големите фаворити – Хуан Мартин дел Потро, след като го победи в 5 сета – 6:3, 6:3, 6:7, 3:6, 6:3.

Французинът направи изключителен двубой, като особено впечатляващи бяха ударите му от форхенд. Именно това беше и неговото сериозно оръжие, с което Дел Потро така и не успя да се справи.

Шарди приключи двубоя с впечатляващи данни – 20 аса и общо 78 печеливши удара.

„Той е много добър играч, един от най-добрите в света. Честно казано бях малко уплашен преди да изляза на корта. Надявам се, че ще продължа да играя по начина, по който го направих днес”, коментира Шарди.

Запитан какво реши двубоя днес, французинът бе категоричен: „Много съм доволен от форхенда ми. Надявам се, че и в следващия двубой ще удрям така топката”.

Любопитното е, че след този двубой Дел Потро продължава да няма победа в кариерата си в 5-сетов двубой, в който е изоставал с 0:2 сета.

В спор за място на четвъртфинал Шарди ще се изправи срещу Андреас Сепи. Италианецът също оцеля в 5-сетов двубой, стигайки до 6:7, 6:3, 2:6, 6:4, 6:2 над Марин Чилич.

"Много съм горд с Жереми! Записа голяма победа днес. Игра впечатляващо при сервис и форхенд. Когато играта му се получи, може да бъде много опасен", коментира Патрик Муратоглу, в която академия се подготвя Шарди.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини