Шампионката се размина на косъм от отпадане



19-01-2013 07:03 | Станко Димов

Шампионката от миналата година Виктория Азаренка достигна до четвърти кръг на Australian Open, след като преодоля първото си сериозно препятствие по пътя към нова титла. Световната №1 се наложи в 3 сета над младата американка Джейми Хемптън – 6:4, 4:6, 6:2, като далеч не впечатли с изявите си корта.

Нещо повече, Азаренка изоставаше с пробив и 1:2 гейма в решителния трети сет, но успя да се фокусира и записа серия от 5 поредни гейма, с която си гарантира оставането в турнира.

Младата Джейми Хемптън, която започна седмицата като №63 в ранглистата на WTA, заслужава сериозно адмирации за играта си днес. Американката не само игра като равен с равен с шампионката от миналата година, но го направи, съобразявайки се с контузия в гърба. Все пак обаче опитът и шампионският дух на Азаренка й се появиха на помощ в най-важния момент и тя успя да измъкне победата.

„Определено беше равностоен двубой и доста труден за мен. Много е важно да знаеш, че продължаваш напред дори когато не играеш добре. Както се случи с мен днес. Оставам в турнира, оцелях, което е най-важното от този двубой”, коментира Азаренка, №1 в ранглистата на WTA.

„Определено не мога да кажа, че съм показала най-добрия си тенис. Според мен обаче играта ми бе по-добра в сравнение с първите два мача в турнира. Мисля, че срещите като тази са от изключително значение не само за представянето ми в турнира, но и за кариерата ми като цяло. Когато успяваш да спечелиш с грозна игра означава, че си успял така да настроиш представянето си на корта, че в края на деня да излезеш победител, без значение с красив или грозен тенис”, коментира Азаренка.

В спор за място на четвъртфинал белорускинята ще срещне Елена Веснина (Русия), която в същото време се наложи с 4:6, 7:6, 6:4 над 16-ата поставена в схемата Роберта Винчи (Италия). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини