Алмагро бе много близо, но пак не успя да бие Ферер



22-01-2013 09:02 | Станко Димов

Давид Ферер превъзмогна изоставане от 2 сета в двубоя си с Николас Алмагро и успя да осъществи пълен обрат, който го класира на полуфинал на Откритото първенство на Австралия. След 3 часа и 44 минути игра световният №4 вдигна победоносно ръце – 4:6, 4:6, 7:5, 7:6 (4), 6:2.

Нико Алмагро има за какво да съжалява, тъй като на 3 пъти сервира за успех в мача – веднъж в третия и два пъти в четвъртия сет, но се поддане на напрежението и не успя да завърши започнатото. Това беше 13-и двубой между двамата испанци, а Ферер записа 13-а победа.

В спор за място на финал в Мелбърн Давид Ферер ще се изправи срещу победителя от двубоя между Новак Джокович и Томаш Бердих.

В първите два сета Алмагро демонстрира изключително прецизен тенис, особено с ударите от бекхенд, които редовно попадаха в целта. Поставеният под №4 в схемата Ферер нямаше отговор на играта на сънародника си и логичното се случи – 6:4, 6:4 за Алмагро.

Картината на корта не се промени и през третия сет, когато при 5:4 изходът на двубоя бе сложен на ракетата на Алмагро. Ферер обаче демонстрира характер и показа, че никога не се отказва, независимо от резултата. Давид натрупа серия от 3 поредни гейма и върна един от сетовете.

В началото на четвъртата част Алмагро осъществи ранен прибив, който бе върнат от Ферер за 4:4. След като успя да измъкне сета с тайбрек (7:4 точки), Ферер пречупи сериозно своя съперник, който на всичкото отгоре имаше и физически проблеми. В петия сет интрига на практика нямаше, Ферер проби 2 пъти и затвори двубоя с 6:2.

ДЕНЯТ В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини