Безапелационна победа за Мъри и 1/2-финал без загубен сет



23-01-2013 09:22 | Николай Драганов

Световният №3 Анди Мъри се класира без особени проблеми за полуфинал на Australian Open 2013, надигравайки с 3:0 сета (6-4, 6-1, 6-2) Жереми Шарди (Франция). До този момент в Мелбърн британецът не е изгубил нито сет, като е срещал само непоставени тенисисти.

Шампионът от Олимпийски игри и Откритото първенство на САЩ затвори двубоя за по-малко от два часа и ще може спокойно да наблюдава срещата между Роджър Федерер и Жо-Вилфред Цонга, за да научи името на следващия си съперник.

Мъри започна отлично мача с два пробива и преднина от 4-0, но си позволи отпускане и един от пробивите бе върнат за 2-4, а малко по-късно 4-5 в полза на британеца, Шарди дори можеше да изравни, но при третия си сетбол Анди не сгреши и поведе в резултата.

Последва категоричен сет с три пробива и краен резултат 6-1. В него затрудения за британеца имаше единствено в шестия гейм, когато Мъри спаси две точки за пробив, но още в следващия гейм стигна до преднина от 0-40 и проби за трети път, с което резултатът в сетовете стана 2:0.

Сценарият трябваше да се повтори и в последния сет, който започна с ранен пробив и втори такъв за 5-1, но ново отпускане позволи на Шарди да вземе веднъж подаването на съперника си и да намали до 2-5, само за допусне нова точка за пробив с цената на мачбол още в следващия гейм.

Мъри не трепна и се класира безапелационно на своя 11-ти полуфинал на турнири от Шлема и четвърти пореден в Мелбърн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини