Серина: Почти се зарадвах, че мъката свърши



23-01-2013 11:42 | Николай Драганов

Серина Уилямс допусна разочароваща загуба още на 1/4-финал в Мелбърн, след като отстъпи на младата си наследница Слоун Стивънс с 2:1 сета тази сутрин, но по думите и веднага след поражението, тя "почти се е зарадвала", че всичко свършва.

 

Още в началото на турнира американката контузи глезена си, а от няколко дни се оплаква и от сериозни болки в гърба. Уилямс показа уважение към младата Стивънс и обяви, че това не е причина за поражението, но в днешния двубой определено бе далеч от познатите висоти.

 

"В тази фаза на турнира всяка от нас има своите проблеми, така че това не е оправдание. От няколко дни насам чувствам болки, когато се опитвам да завъртя горната част на тялото си. Във втория сет днес, достигайки до една къса топка, сякаш нещо се заключи в мен. Беше доста болезнено, дори изкрещях, но така или иначе това е минало", обясни Серина.

 

"При такава контузия няма кой знае какво да сториш. Физиотерапевтът се опита да направи нещо, за да освободи мястото, но нямаше как да взимам обезболяващи, защото вече взех такива заради глезена. Той остава все толкова подут", призна още американката.

 

"Чули сте ме да казвам, че това са най-ужасните две седмици? Да, може би е така, ако говорим за турнири от Големия шлем. Наистина ми беше доста трудно, натрупа се много. Накрая почти се почувствах освободена, че всичко свърши."

 

Запитана дали е помислила да се откаже от двубоя, Серина не разбра добре въпроса и отвърна: "Да се отказвам! Луди ли сте, как така? Имате предвид от мача ли?!", засмя се Серина. "Помислих си го за части от секундата, но веднага се отказах от идеята. Играя на четвъртфинал на турнир от Шлема, няма как да се откажа. Трябва да ме изнесат на носилка, за да се откажа."

 

"Това обаче не е причината да загубя. Слоун игра добре, а аз - не. Движеше се отлично по корта, върна много топки. Не зная колко непредизвикани грешки направих само в един от сетовете, но бяха повече, отколкото на целия турнир. Тя е страхотна тенисистка и има своите шансове срещу Азаренка. Ще видим какво ще се случи, Вика е фаворитка, а и умее да се справя с напрежението."

 

"Преструвах се, че всичко е наред и се опитвах да показвам най-доброто, на което съм способна. Проблемът бе там, че не мога да завъртам горната част на тялото си, иначе се движех по корта добре."

 

"Не мисля толкова за това дали ще бъда №1 отново. По-важно е самото представяне на турнири от Големия шлем. Искам още титли, а с това първото място ще бъде един добър бонус."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини