Ли На е първата финалистка в Австралия



24-01-2013 07:41 | Станко Димов

Китайката Ли На се класира за финал на Australian Open 2013, след като победи с 6:2, 6:2 Мария Шарапова. Шестата в схемата Ли завърши двубоя с 21 печеливши удара, докато рускинята Шарапова, която бе финалист в турнира от миналата година, записа на сметката си 32 непредизвикани грешки, в това число и 6 двойни.

Благодарение на успеха опитната Ли На достига до финал в Австралия за втори път в последните 3 години. Предишният случай бе през 2011-а година,когато азиатката отстъпи в двубоя за трофея пред Ким Клайстерс.

Съперникът на Ли На ще бъде определен от двубоя Виктория Азаренка – Слоун Стивънс.

Любопитното е, че преди днешния двубой Шарапова бе загубила едва 9 гейма от началото на турнира и безспорно показваше най-впечатляваща форма от всички. Тази сутрин обаче играта на световната №2 просто не се получи. Още в началото на двубоя Ли На проби и поведе с 2:0 гейма, благодарение и на много грешки в играта на Маша.

Малко по-късно авансът на китайката стана 4:1, след което и сетът отиде на нейна сметка. По сходен начин се разви и втората част, в която Шарапова успя да запише скромните за възможностите си 2 гейма.

„Няма да си търся оправдания за загубата. Днес тя (Ли На) беше много агресивна. Взимаше топката първа и играеше разнообразно. Правеше това, което аз не успях да направя. Диктуваше действията на корта, а аз й помогнах с прекалено много грешки”, коментира след двубоя Шарапова, която преди тази среща бе в серия от 3 поредни победи над китайката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини