Джокович: Изиграх най-силния си двубой



24-01-2013 12:34 | Станко Димов

Новак Джокович даде само 5 гейма на Давид Ферер в двубоя между двамата от полуфиналите на Australian Open 2013. Ето какво каза сърбинът след победата с 6:2, 6:2, 6:1. 

„Играх невероятен тенис, чувствах се много комфортно на корта от самото начало. Отлично знам какви качества притежава Давид Ферер, затова се опитах да запазя концентрация през цялата среща. Дори, когато водех с 2:0 сета се стремях да приключа двубоя час по-скоро. Няма спор – изиграх най-добрия си двубой в турнира и един от най-добрите в кариерата ми като цяло”, коментира Джокович.

„Ферер е сред най-уважаваните играчи в тура. Мисля, че през последните месеци той изживява най-добрите моменти в кариерата си. Постигнатите резултати през миналата година говорят ясно за какъв играч става въпрос. Мисля, че Ферер подобри много представянето си на твърди кортове. Той е страхотен тенисист, но тази вечер аз просто играх много силно. Желая му всичко най-добро в турнирите до края на сезона”, каза още световният №1.

„Australian Open се превръща в най-успешният турнир в кариерата ми. Тук е моментът да благодаря на всички фенове за подкрепата, която ми оказаха не само днес, но и през години като цяло. Благодаря ви. Много е вълнуващо, че отново ще играя на финал. Надявам се да запазя формата си до неделя. Не очаквам винаги да играя по този начин, но ще бъда щастлив, ако се представя така и на финала”, сподели Джокович.

Запитан какво ще прави в двата почивни дни, сърбинът каза следното: „Ще почивам, ще се забавлявам. Разбира се, ще имам и тренировки, ще се опитам да подобря някои дребни детайли от играта ми. Със сигурност ще гледам втория полуфинал. Та кой не би искал да гледа двубой между Мъри и Федерер? Най-важното е, че успях да достигна до финал отново”.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини