Шарапова: Няма да търся оправдания за загубата



24-01-2013 17:34 | Станко Димов

Мария Шарапова прие хладнокръвно отпадането си от Australian Open. Рускинята отстъпи на полуфинал с 2:6, 2:6 пред Ли На и се сбогува с надеждите за втора поредна година да спори за двубоя за трофея.

„Няма да търся оправдания за загубата. Ли На бе по-агресивна, взимаше топката рано и диктуваше играта. Тя беше тази, която нападаше. В по-голямата част от двубоя аз бях в защита, което не е моята сила. Днес нещата за мен просто не се получиха. Не мога да кажа дали липсата на по-тежък двубой за мен до този момент оказа влияние.

Условията на корта? Моля ви, от години се подготвям във Флорида. Свикнала съм с жегата. Както казах – няма да се оправдавам. Не за първи път съм в така позиция. Определено исках да спечеля турнира, но това вече няма значение. Няма да участвам във финалния мач, така че за мен няма значение кой ще спечели. Има ли шансове Ли На на финала? Със сигурност! Щом е достигнала до този двубой значи няма да бъде изненада, ако спечели турнира”, коментира Шарапова.

Рускинята за пореден път заяви, че мястото й в ранглистата не я интересува. „Ако играя добре, печеля турнири, особено големи турнири, то тогава е абсолютно логично да се доближа до №1 в света. Това е единственият начин да бъдеш на върха”, категорична е Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини