България срещу Финландия и при 12-годишните



25-01-2013 11:03 | Станко Димов

Помощник-капитанът на националния отбор за Купа „Дейвис” Тодор Енев ще може да направи днес своеобразна генерална репетиция за двубоя срещу Финландия от 1 до 3 февруари.

Енев, който е водач на националния отбор за момчета до 12 години за Зимните купи, се изправя срещу финландския състав в тази възраст. Двубоят е от квалификационната група за европейското първенство в зала в руския град Казан.

България е в състав: държавният шампион в зала за 2013 г. Адриан Андреев, Симеон Костов и Донован Лилов. Скандинавският отбор е заявил само двата тенисисти – Алекси Лофман и Ото Виртанен.

Във всеки двубой се играят по две срещи на единично и една на двойки. При победа националите се класират на полуфинал, където ще очакват спечелилия срещата Румъния – Сърбия. При нов успех, младите български надежди ще се класират за финалния кръг на турнира, който ще се проведе от 8 до 10 февруари в Рожнов под Радхостем, Чехия.

При загуба на старта, отборът ни продължава да играе за разпределение на местата от пето до седмо. Националките до 12 години също започват днес участието си в квалификационен турнир. България се изправя срещу Швеция в Онещи, Румъния.

Двубоят започва в 15:00 часа местно време. Капитанът на състава Ивайло Трайков разчита на шампионката в зала Розалина Юсева, Мелади Александрова и Катрин Александрова. Шведките са в състав Фрида Фурст, Кайша Хенеман и Джесика Мрида.

При успех срещу скандинавките, българските момичета ще играят на полуфинал срещу победителя в мача Румъния – Украйна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини