Лазов и Ботушарова отпаднаха в Каарст



25-01-2013 12:40 | Станко Димов

Държавните шампиони за мъже и жени Александър Лазов и Борислава Ботушарова отпаднаха на осминафиналите на международните турнири в Каарст, Германия.

Втората ракета на България Лазов отстъпи с 4:6, 1:6 на втория поставен в схемата на фючърса в зала Матве Миделкоп от Холандия, въпреки че започна добре двубоя.

„Алекс поведе с 3:1 гейма и диктуваше играта. Той беше близо до втори пробив срещу холандеца, но той удържа подаването си. След това Лазов допусна брейк и съперникът му започна да намира своя ритъм. След още един пробив Миделкоп взе сета, в който имаше отлични разигравания. Във втория българинът имаше точка за връщане на пробив за 1:2, но не успя и това даде самочувствие на холандския тенисист”, разказа от Германия треньорът на Лазов Патрик Кър.

Левичарят от Пазарджик загуби и на четвъртфинала на двойки. Заедно с Иван Бйелица (Сърбия) те отстъпиха с 4:6, 0:6 на вторите поставени Франсен и Коолхоф от Холандия. При жените в Каарст (10 000 долара награден фонд) Ботушарова загуби в равностоен двубой от осмата поставена Аня Прислан от Словения с 4:6, 4:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини