Азаренка след успеха: Тази година беше много по-трудно



26-01-2013 15:55 | Станко Димов

Виктория Азаренка не скри задоволството си от втората поредна титла от Australian Open. На финала Вика надви с 2:1 сета – 4:6, 6:4, 6:3 Ли На (Китай). Ето какво каза новата-стара шампионка след двубоя:

„Много съм щастлива. Беше дълъг мач, труден мач. Ли На играеше страхотен тенис. За жалост нямаше късмет (визира контузията в глезена), но такива неща се случват в спорта. Аз съм доволна от моята игра. Бях фокусирана, опитах се да покажа най-доброто от себе си. Това е важното за мен”, започна анализа си Азаренка.

„В подобни двубои винаги е важно да вземеш предимство във важните моменти. Мисля, че в края на втория и третия сет, когато тези моменти настъпиха, аз се справих по-добре. В първия сет Ли На категорично бе по-добра. Тя правеше своите удари. Всичко в играта й се получаваше. След това аз просто се опитвах да нанеса своя удар, когато се открие възможност пред мен”, каза още световната №1.

„Изпълних голямата си цел в турнира – да спечеля титлата. За първи път дойдох тук като шампион, така че за мен това бе нещо ново. Мисля, че натрупах ценен опит. Дали беше лесно? Категорично не. Особено с цялото това внимание от медиите, което имаше около мен”, каза Вика.

Шампионката бе попитана и дали отзвукът, който получи победата й над Слоун Стивънс и в частно станалата прословута медицинска пауза, е оказало влияние върху представянето й на корта днес. Ето какво каза Вика по тази тема: „Определено не ми беше лесно, но знаех какво трябва да направя. Казах си, че трябва да остана спокойна, че трябва да остана позитивно настроена. Просто трябва да приема нещата, които се случиха. Всичко това обаче само може да ме мотивира”.

Запитана дали е мислила за възможността да загуби първото място в ранглистата, Вика каза следното: „Изобщо не съм мислила за него. Ранглистата нямаше никакво значение на корта. Определено имаше напрежение, но аз харесвам напрежението. Интересно е, много е интересно даже. Напрежението те кара да покажеш най-доброто от себе си. Разбира се всичко може да ти се отрази и негативно и нещата за теб да не получават. Но при мен не беше така”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини