Квитова очаква Пиронкова на турнира в Париж



27-01-2013 10:04 | Станко Димов

Цветана Пиронкова започва с двубой срещу тенисистка от квалификациите на турнира в Париж в зала, който е от категория „Премиер”.

Участието на пловдивчанката е последна проверка преди двубоите за Fed Cup от 6 до 9 февруари в Ейлат, Израел. В пресявките първия кръг преодоляха известни имена като Моника Никулеску, Кики Бертенс и Магдалена Рибарикова.

Водачката в схемата на квалификациите Франческа Скиавоне отпадна след 6:7, 2:6 срещу младата французойка Каролин Гарсия. Интересно би било, ако холандката Бертенс се падне на Пиронкова. Двете трябва да играят на старта в Ейлат, като първи ракети на България и Холандия в мача от група D, където са още Словения и Люксембург.

Ако Цвети се класира за осминафиналите в Париж, ще си осигури 60 точки за световната ранглиста, където в момента е 37-а, и 7726 долара от наградния фонд. Там я очаква доста неприятна съперничка – втората в схемата и осма в света Петра Квитова.

Първата ни ракета е загубила и трите си мача срещу чешката левичарка. За последно те се срещнаха на епичния четвъртфинал на Уимбълдън през 2011 година, където Пиронкова отстъпи с 3:6, 7:6, 2:6.

Миналата година Цвети записа победа на старта, налагайки се над Ли На, но във втори кръг отстъпи пред Клара Закопалова.

ОСНОВНА СХЕМА В ПАРИЖ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини