ВИДЕО: Агаси награди Джокович с „любимия му трофей”



27-01-2013 14:56 | Станко Димов

Новак Джокович спечели за трета поредна година Australian Open. На финала сърбинът се наложи с 3:1 сета над Анди Мъри, като по този начин за 4-и път в кариерата си вдигна трофея от Мелбърн. Любопитното е, че трофеят му бе поднесен от друг играч, печелил 4 пъти Australian Open – Андре Агаси. Ето какво казаха главните действащи лица в кратките интервюта на корта.

„Преди всичко поздравления за Новак, неговият рекорд тук е наистина впечатляващ, той е абсолютно заслужен шампион, мога само да го поздравя. Поздравления и към екипа му, защото знам, че сам не можеш да постигнеш това, което постигна той. Специални благодарности и към моя екип, те също свършиха отлично своята работа.

Благодаря и на всички зрители, не само на тези, които са днес тук на корта, но и тези, които бяха заедно с нас по време на целия турнир. Те оправдаха репутацията си на една страхотна публика. Поздравления към г-н Крейг Тайли, това е едно прекрасно организирано събитие, свършена и продължава да се върши прекрасна работа. Със сигурност ще се видим отново догодина, благодаря Ви”, сподели Мъри след двубоя.

„Поздравявам Анди Мъри за невероятните мачове, които изнесе през последните две седмици. Надявам се, че ще се срещаме още в подобни големи мачове. Пожелавам му късмет. Страхотно удоволствие е да държа трофея отново, очевидно за мен това е най-успешният турнир, може би най-вече и благодарение на страхотната подкрепа, която получавам тук.

Присъединявам се към поздравленията на Анди за организаторите на турнира и за страхотната работа, която вършат. Благодаря на спонсорите и на всеки, който е свързан по някакъв начин с турнира. Разбира се, благодаря на моя отбор - вие заслужавате тази титла точно толкова, колкото и аз. Благодаря на всички и ще се видим догодина!”, бяха думите на щастливият шампион Новак Джокович.

ТРИУМФЪТ НА НОЛЕ В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини