Шампионът Джокович: На върха на щастието съм!



27-01-2013 19:49 | Станко Димов

Новак Джокович спечели своята 4-а титла от Australian Open, която е негова шеста от турнирите от Големия шлем. Това стана факт, след като сърбинът победи с 3:1 сета на финала в Мелбърн Анди Мъри.

Напълно очаквано след двубоя сърбинът сияеше от щастие и призна, че е изиграл един от най-силните си двубои срещи британеца. Джокович бе много доволен и от началния си удар, който не бе пробит нито веднъж във финала! Ето и част от най-интересните думи на Джокович на пресконференцията след успеха.

„Беше труден двубой срещу съперник, който в момента е на върха на играта си. Мисля, че само първите 2 сета продължиха около 2 часа и 20 минути.  Според мен това говори достатъчно ясно за интензивността на двубоя. Още преди да изляза на корта знаех, че ще има много дълги разигравания и физически трябва да бъда ОК, ако искам да победя.

Много ми е трудно да кажа кое точно реши двубоят ни днес. През последните 3 години с Анди изиграхме доста срещи, всяка от които се реши от много малки елементи, може би от няколко точки. Днес нещата за мен просто се получиха. В третия и четвъртия сет исках да бъда по-агресивен, да взема превес. Удрях по-рано топката, излизах по-често на мрежата. И се получи, показателите ми са много високи, което означава, че съм играл добре.

Много съм доволен от началния си удар. Изправих се играч, който може би има най-добрия ретур в тура, а в същото време за 4 часа не успя да ме пробие. Това е невероятно. Определено днес сервирах най-добре в сравнение с всички предишни двубои срещу Мъри.

Всяка една титла от Големия шлем е специална. Но да спечелиш един турнир в поредни години е нещо още по-специално. Не знам какво да кажа, на върха на щастието съм. Успехът тук със сигурност ще ми даде сериозна увереност в двубоите до края на сезона”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини