Финландия изравни резултата за Купа „Дейвис” (+СНИМКИ)



01-02-2013 18:25 | Станко Димов

Националният отбор по тенис на Финландия изравни резултата в мачовете срещу България на 1:1 победи. Това стана факт след победа на Мика Континен над втората ни ракета Александър Лазов с 3:0 (7:6 (4), 6:3, 6:4) сета.

20-годишният финландецът показа добър тенис и бе по-агресивен и стабилен на корта по време на целия двубой и заслужено спечели.

 

Решителен се оказа първия сет, който бе драматично загубен от Лазов с по-атакуваща и прецизна игра от страна на Континен в ключовите моменти. Именно първата част бе и най-равностойна, след което постепенно финландецът налагаше своето темпо.

 

Сашо Лазов започна втория сет с пробив, но веднага допусна той да бъде върнат, а до края на сета взе само още два гейма и изостана с 2:0 сета.

 

Известни шансове за обрат се появиха в третия сет, когато българинът изравни играта и резултатът се движеше гейм за гейм, но Континен не се пречупи, осъществи пробив при 4:4, след което макар да изостана с 0-30 успя да вземе подаването си, а с това и така ценната победа.


Така след победата на Григор Димитров над Юхо Пауку в първия мач, резултатът в сблъсъка между България и Финландия е изравнен. Утре предстои изключително важен двубой на двойки, но каквото и да се случи, всичко ще бъде решено в неделя. По всяка вероятност ще има промяна в предварителните планове и Григор Димитров ще трябва да вземе участие и в мача на двойки.

 

Двубоят утре е с начален час 15:00. В неделя пък съперниците се разменят и Гришо ще играе с Мика Континен, а Александър Лазов ще се изправи срещу Юхо Пауку.

„Имаше повече напрежение отколкото трябваше. Сервисът ми не се получи толкова добре. Загубата на първия сет се оказа много важна, ако го бях взел, напрежението щеше да се пренесе върху противника.

Съжалявам, че не успях да оправдая доверието на капитана, чувството да играя за България е много приятно. Благодаря на хората, които ни подкрепиха, дано и утре напълнят залата. Засега не знам кой ще играе на двойки, нито в неделя".

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ - ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини