Тежък жребий за Григор Димитров в Загреб



02-02-2013 16:41 | Станко Димов

Григор Димитров изтегли сравнително тежък жребий на започващия в началото на идната седмица турнир в зала в Загреб (АТР 250). Още в първи кръг българинът ще се изправи срещу гиганта Иво Карлович.

33-годишният Карлович в момента е №122 в ранглистата на АТР, но позицията му не отговаря съвсем на качествата му. Регресът на Карлович се дължи на множеството контузии, с които трябваше да се справя през последния сезон.

Иначе Карлович е сред най-опитните играчи в Тура. Рекордното му класиране в АТР е №14, което той бележи през 2008-а година. В кариерата си Карлович има спечелени общо 4 титли на сингъл. Високият 208 см тенисист се отличава с мощния си начален удар. Не случайно той държи рекорда и за най-силен сервис!

До момента Карлович и Димитров не са се срещали. Победителят от този двубой във втори кръг ще срещне Иван Додиг (Хърватия) или Бенямин Бекер (Германия).

Турнирът в Загреб се провежда на твърда настилка в зала. Общият награден фонд е €467 800. Поставен под №1 е една от местните звезди Марин Чилич. Гришо е неговата половина на схемата, като двамата могат да се срещнат само на полуфинал. Иначе българинът е поставен под №7 в основната схема.

ОСНОВНА СХЕМА В ЗАГРЕБ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини