Рафа: Чувството да играя отново е страхотно



06-02-2013 08:42 | Николай Драганов

Носителят на 11 титли от Големия шлем и любимец на милиони по света Рафаел Надал направи дългоочакваното си завръщане на корта късно снощи на турнира от сериите ATP 250 в Чили.

 

Рафа се завърна с победа на двойки, след като заедно с Хуан Монако надиграха поставените под номер 2 в схемата Франтишек Чермак и Лукаш Длухи с 6:3, 6:2 на старта на надпреварата. 

 

След двубоя Матадора сподели, че чувството да бъде обратно на корта е страхотно, но все още е рано за някакви генерални изводи.

 

"Чувството отново да бъда на корта е страхотно. Щастлив съм, че го направих в чудесна атмосфера с добър приятел като Хуан Монако", заяви Рафа.

 

Той отказа да отговаря прекалено подробно на въпроси за състоянието на своето коляно. "Предпочитам да не говорим постоянно за това. Докторите ме увериха, че няма опасност от усложнения. Болка има, но факта, че съм тук и играя ми носи удовлетворение."

 

"Разбира се, че не съм готов на 100 процента. Нуждая се от игрови седмици. Ако боли, ще се справяме с това. Тук съм да играя тенис - със или без болка. Щастлив съм, че изиграх официален мач, било то и на двойки.

 

"В тези мачове натоварването е по-малко, ще видим как ще се получат нещата утре в мача на сингъл. Моментът и настилката бяха идеални за моето завръщане", завърши Надал.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини