България победи Холандия за „Фед къп” (+СНИМКИ)



07-02-2013 12:00 | Станко Димов

Отборът на България тръгна с победа срещу Холандия в мача от група “D” на първа група на Евро-африканската зона на „Фед къп” в Ейлат, Израел, и по този начин направи решителна крачка към първото място.

Националките поведоха с 2-0, след като Цветана Пиронкова разгроми Аранча Рус в мача на първите ракети с 6:1, 6:2.  Цвети започна пределно концентрирана двубоя и набързо поведе с 5:0 срещу смаяната холандка. После левичарката от Делфт взе почетния си гейм, преди Пиронкова да затвори сета.
 
В следващия 25-годишната пловдивчанка стартира отново с пробив, който веднага затвърди. Пиронкова продължи да доминира в двубоя и постигна нов брейк за 5:2. След това първата ни ракета сервираше за победата в двубоя и го направи убедително, за да донесе крайния успех в двубоя.
 
В последната среща на двойки капитанката Дора Рангелов гласува доверие на Изабелла Шиникова и Елица Костова, които се наложиха над съперничките си от Холандия с Шоофс / Рус с 6:2, 7:6 (5).
 
В първата среща Диа Евтимова надигра Ришел Хогенкамп с 4:6, 6:4, 6:2.
 
В петък България играе срещу Люксембург, а в събота – срещу водача в групата Словения. И двата отбора са без първите си ракети – Манди Минела и Полона Херцог.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА БЪЛГАРИЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини