България продължава без загуба за "Фед Къп" (+СНИМКИ)



08-02-2013 10:43 | Николай Драганов

България записа втора победа в Група D на турнира "Фед Къп", след като се наложи с 3:0 победи над Люксембург.

Родните националки, в лицето на Цветана Пиронкова и Елица Костова, не дадоха нито сет на представителките на Люксембург в двубоите на сингъл, като очакват решителен трети сблъсък със Словения утре, който ще излъчи първенеца в нашата група.

Елица Костова поведе България към втора победа днес, след като се наложи с 6:1, 6:3 над Лора Корея в първи мач между двете държави.

Малко след това категоричен успех записа и първата ни ракета Цветана Пиронкова, която се наложи с 6:1, 6:4 над 37-годишната Ан Кремер.

В двубоя на двойки нашите също записаха чиста победа. Тандемът – Изабелла Шиникова и Диа Евтимова (на снимката) се наложи с 6:2, 6:2 над Лаура Корея и Тифани Корнелиус.

Така след вчерашния успех с 3:0 над Холандия, българките остават без поражение в Израел!

България е водач в Група D и очаква развитието на сблъсъка Холандия - Словения, за да се установи какви са вариантите да завърши на първо място. При успех на холандките, първата ни позиция е почти сигурна, а ако Словения спечели ни предстои директна битка срещу тях за победител в групата.

При благоприятно развитие за Цвети Пиронкова и компания, България ще играе срещу победителя от Група B в спор за право на участие в плейоф за изкачване в по-горна група на "Фед Къп". Фаворит в Група B е Великобритания на Лора Робсън и Хедър Уотсън.

СНИМКИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ УСПЕХ В ЕЙЛАТ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини