ВИДЕО: Рафаел Надал достигна до полуфинал в Чили



09-02-2013 00:25 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за полуфинал на турнира VTR Open (ATP 250) в Чили. Матадора се наложи с 6:1, 6:4 над друг испанец – Даниел Химено-Травер след близо час и половина игра на централния корт във Вина дел Мар.

Така в събота бившият №1 ще се изправи срещу Жереми Шарди (Франция) или Паоло Лоренци (Италия) в сблъсък, който трябва да определи един от финалистите в надпреварата.

Нещо повече – освен на полуфинал на сингъл, Рафа достигна до същата фаза и на турнира на двойки, където е в тандем с Хуан Монако.

За разлика от първия си двубой в турнира, тази вечер Надал нямаше никакви колебания в началото и от първите минутки взе превес. Матадора започна със сервис на своя страна, а набързо преднината му набъбна на 3:0 гейма.

В седмия гейм Надал осъществи втори пробив за 5:1, а след точно 33 минути игра приключи първата част – 6:1.

През втория сет двубой най-после се получи. Химено-Травер подобри значително играта си, особено на начален удар, като не даде шанс на Надал дори да помисли за пробив.

При 4:4 обаче бившият №1 в света изпълни изумителен минаващ удар и достигна до преднина 15:40, която впоследствие материализира в пробив.

При 5:4 Рафа сервираше за място на полуфинал и въпреки леките колебания не допусна изненади - 6:1, 6:4.

 

"Много задоволителен резултат срещу тежък съперник. Всичко мина добре и след седем месеца извън кортовете съм на полуфинал, което е отличен старт. Честно казано, от самото начало имах добро усещане, пристигайки тук и усещайки страхотната подкрепа на хората", коментира Надал след успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини