Великобритания ни спря по пътя към Световната група



10-02-2013 10:52 | Станко Димов

Националният отбор на България по тенис за жени отстъпи на фаворита в сблъсъка Великобритания и няма да се бори за влизане в Световната група II на "Фед Къп".

Диа Евтимова и Цвети Пиронкова отстъпиха съответно на Лора Робсън и Хедър Уотсън и още преди изиграването на мача на двойки победата е за британките, които по този начин се класираха за плейоф срещу Полша.

България остава в Първа евро-африканска зона и през 2014-та година, но може да се гордее с представянето си. Припомняме, че по пътя към този двубой Пиронкова, Евтимова, Елица Костова и Изабелла Шиникова надиграха Холандия, Люксембург и Словения, при това с по 3:0 победи!

Великобритания поведе на България с 1:0 в днешния полуфинален след успех на Лора Робсън с 6:0, 6:4 над Диа Евтимова. Мачът започна катастрофално за нашето момиче, което изгуби първите седем гейма, изостана с 1:0 сета и макар да изравни играта и дори да стигна до пробив във втората част, той моментално бе върнат. В неговия край Робсън отново проби и с това си изведе Великобритания напред в резултата.

Във втория мач на сингъл Цветана Пиронкова отстъпи на Хедър Уотсън с 2:1 сета, като определено може да съжалява, че не доведе мача до решителен сблъсък на двойки. Уотсън осъществи пълен обрат и взе победата след 1:6, 6:4, 6:2 в отделните части.

Цвети изигра фантастичен първи сет, в който британката успя да вземе само един гейм - първия в мача. Последваха шест поредни на сметката на пловдивчанката и 6:1 в нейна полза след три пробива и нито една възможност да бъде пробита. Във втората част Уотсън изравни играта, първа стигна до точка за пробив при 2:2, не успя, но при 3:3 Пиронкова се пречупи, което се оказа решаващо за крайното 4:6.

Решителният трети сет започна ужасно за Цвети, която допусна два пробива и изостана с 0:4. Един от тях бе върнат, но по-малко българката допусна трети за 2:5, а секунди след това Уотсън не трепна, сервирайки за мача и донесе победата на Великобритания и класиране на плейоф за влизане в Световната група 2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини