След маратона на сингъл, Рафа изпусна титлата и на двойки



11-02-2013 08:08 | Николай Драганов

Рафаел Надал и неговия партньор на двойки на турнира VTR Open в Чили Хуан Монако не успяха да спечелят титлата, след загуба с 2:0 сета (6:2, 6:4) от италианското дуо Паоло Лоренци и Потито Стараче.

 

Така след като малко по-рано във Виня дел Мар бившият №1 и носител на 11 титли от Големия Шлем изпусна титлата и на сингъл след загуба от Орасио Себайос, Надал претърпя разочарование и на двойки.

 

Рафа спечели всичките си шест двубоя (три поединично и три на двойки) след близо 7-месечното си отсъствие, но загуби и двата финала. Все пак поражението на двойки бе до голяма степен резонно, тъй като испанецът бе изключително уморен от близо 3-часовата драма на сингъл срещу Себайос, от която нямаше никакво време да се възстанови.

 

Лоренци и Стараче не оставиха шанс на далеч по-именитите си съперници, пробиха два пъти в първия сет и го затвориха при 6:2. Втората част бе по-оспорвана, но италианците отново бяха изглеждаха по-близо до победата, осъществиха един пробив и логично грабнаха трофея след 6:4 във втория сет.

 

За Надал остава успокоението, че успя да изиграе цели осем двубоя за една седмица и макар да не стигна до титлите, може да бъде доволен от начина, по който се държа коляното му.

 

Бившият №1 сега се насочва към Бразилия, където е поставен под №1 в схемата на тамошния турнир от сериите ATP 250 Brasil Open. Той започна директно от втори кръг и негов съперник ще бъде Рубен Рамирес Идалго (Испания) или квалификант. 

 

На турнира ще участва и Хуан Монако, а поставен под №2 в схемата е Николас Алмагро. Двамата могат да се срещнат на полуфинал, а за Рафа там възможен съперник е Жереми Шарди, който надигра на полуфинал на сингъл в Чили само преди дни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини