Надал гледал Барса преди да размаже Цонга, изумен от публиката



01-04-2010 13:11 | Станко Димов

Испанецът Рафаел Надал бе в отлично настроение след сравнително леката победа с 2:0 сета над Жо-Вилфред Цонга.

 

Испанецът сподели, че преди мача е бил пред телевизора, за да гледа четвъртфиналния сблъсък от Шампионската лига между Арсенал и Барселона (2:2). Рафа призна също, че очаква много труден мач с Анди Родик, който е следващият му съперник в слънчев Маями.

 

"Страхотно е да играеш пред такава публика. Кортът бе препълнен, а атмосферата невероятна. Хората тук винаги са били много емоционални", сподели Рафа след поредната си наказателна лекция в Кей Бискейн.

 

"Винаги е голямо предизвикателство да излезеш срещу Анди Родик. Той има страхотен сервис, труден съперник е и е роден победител. За да го победя трябва да покажа най-добрия си тенис. Радвам се, че за втори турнир поред стигам до полуфиналите. Вече ми остава малко до титлата, затова ще дам всичко от себе си", категоричен е бившият номер 1.

 

Надал призна, че ще вземе участие и на турнира в Мадрид. "Казах ви и преди - ще участвам в Мадрид. Програмата ми е изготвена отдавна, но само аз мога да ви кажа какво ме очаква като турнири".

 

На въпрос какво е правил преди мача си с Цонга, Надал призна: "Гледах футбол, по-точно Арсенал - Барселона от Шампионската лига".

 

Рафа Надал никога не е криел симпатиите си към футбола, като наскоро показа и завидни умения с топка в крака. Любимият тим на Надал обаче не е Барселона, а Реал (Мадрид). Когато е в почивка, испанецът редовно може да бъде забелязан на трибуните на митичния "Сантяго Бернабеу".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини